Фото зі сторінки Дмитра Чаленка у Фейсбуку.

Перша у Вінниці «Вулична бібліотека» з’явилася завдяки спільним зусиллям двох депутатів — обласної ради Дмитра Чаленка та міськради Алли Власюк.

Незвична книгозбірня являє собою велику шафу з книгами (на знімку). Встановили її у сквері поруч з олійножировим комбінатом, де працюють ініціатори новинки. Тут завжди людно, зручні лавочки, вимощені алеї, є невеликий фонтан. Хто з робітників раніше прийшов на зміну — має можливість відпочити. У сквері прогулюються молоді мами з дітками. Чому на дозвіллі не взяти до рук книгу?

— Ми хочемо, щоб люди більше читали, — ділиться думками Дмитро Чаленко. — Дізнавалися про нове з історії, літератури, мистецтва, щоб ставали мудрішими. Хто читає книги, завжди йтиме попереду того, хто тільки дивиться телевізор.

Працює «Вулична бібліотека» щоденно до 20-ї години. До речі, книги для читання можна взяти не тільки на час перебування у сквері. Дозволяється повернути пізніше, після прочитання. Користувачів бібліотеки закликають ділитися своїми книгами для обміну. Тим само поповнити фонди книгозбірні. Шафа — під наглядом охоронців підприємства, її видно з прохідної, поруч із якою сквер.

У Вінниці понад двадцять бібліотек, одна з яких — приватна. Тепер з’явилася ще й вулична...