В Албанії і без того чималу армію безробітних цього тижня поповнили 600 державних службовців. Про це рішення було оголошено на урядовій нараді з кураторами кількох адміністративних установ, пов’язаних з обслуговуванням людей.

Прем’єр-міністр Албанії Эді Рама пояснив, що звільнення кількох сотень чиновників не пов’язане із плановими скороченнями. Основна причина полягає в тому, що вони не виправдали очікувань адміністрації. «Йдеться про дисциплінарне звільнення 600 службовців у різних державних установах. На них надходили скарги від громадян через тяганину, відмову в розгляді тієї чи іншої проблеми, відсутність на робочому місці в середині дня або на його початку. Це не тільки рядові співробітники, а й начальники, які не можуть налагодити чітку роботу довірених їм установ, порушують трудові зобов’язання й на яких скаржаться люди», — пояснив прем’єр-міністр журналістам.

В уряді наголосили, що таке масове звільнення є не чисткою чиновницького апарата, а одним із заходів з реформування державної адміністрації. А на місце явних ледарів і некомпетентних чиновників мають прийти амбіційні й добре підготовлені фахівці, готові працювати на благо людей. 

І, зрозуміло, не в такій величезній кількості, як це було раніше.