Лідер опозиції Хуан Гуайдо, який оголосив себе тимчасовим президентом, на сторінці у Твіттері повідомив про двох загиблих мітингувальників. За його даними, йдеться про 27-річну дівчину та 24-річного хлопця. «Це повинно припинитися, і вбивцям доведеться взяти на себе відповідальність за свої злочини. Я покладу своє життя на це», — заявив Гуайдо.

За даними новинного порталу Efecto Cocuyo, молодий чоловік, який брав участь в антиурядовій акції протесту, загинув 30 квітня. Як стверджують свідки, його вбили члени проурядових збройних угруповань.

«Я знаю, що мої співчуття вашій родині недостатні, але узурпатор знає, що в кожному нашому кроці до свободи є сила наших мучеників, що вимагають справедливості», — написав Хуан Гуайдо у Твіттері, звертаючись до родин загиблих.

Лідер венесуельської опозиції 30 квітня оголосив про початок фінальної стадії «Операції «Свобода» з повалення президента Ніколаса Мадуро і заявив про підтримку військових. Тим часом в уряді Мадуро заявили про «спробу військового перевороту», вчинену групою військовослужбовців, пов’язаних з опозицією. Згодом почалися зіткнення між військовими і протестувальниками, у результаті чого постраждало понад півсотні людей. Гуайдо заявив про початок у країні 2 травня загального страйку для усіх верств населення. За його словами, всі працівники та держслужбовці повинні залишити свої робочі місця, вимагаючи припинення узурпації.