На знімку: квіти пам’яті на розі вулиць Преображенська і Дерибасівська.

Фото з сайту 048.ua

Одеса: п’ять років після трагедії

Учора в Одесі тривали заходи, присвячені п’ятій річниці трагічних подій, що сталися 2 травня 2014 року, коли під час протистоянь загинули 48 осіб.

Із самого ранку на площу Куликове поле до Будинку профспілок, де загинула більшість людей, почали приходити одесити, щоб покласти квіти на згадку про загиблих. У церемонії взяли участь родичі жертв, народні депутати України, а також усі, хто співчуває.

У місті вжито додаткових заходів безпеки. По периметру площа оточена співробітниками МВС і Нацгвардії, вхід здійснюється через фільтраційний пункт пропуску. На вході речі оглядають, працюють металошукачі.

Також жалобні заходи відбулися на Соборній площі, де п’ять років тому були перші жертви — учасники мітингу за Єдину Україну. На розі вулиць Дерибасівська і Преображенська вшанувати пам’ять Андрія Бірюкова і десятника Правого сектору Ігоря Іванова, які загинули під час протистоянь 2 травня 2014 року, прийшли представники одеських патріотичних організацій.

Одеська єпархія УПЦ провела заупокійні богослужіння на місцях масової загибелі людей.

Майже 2,5 тисячі правоохоронців Одеси переведено на посилений режим несення служби. 

Нагадаємо, що 2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення прихильників єдиної України та антимайданівців. Після загибелі двох патріотів у центрі міста в районі Соборної площі, центр протистояння перемістився на площу Куликове поле. У результаті пожежі в Будинку профспілок загинули люди. Родичі загиблих і всі небайдужі обурені, що розслідування з цієї справи не завершено і винні в масовій загибелі людей не понесли заслуженого покарання.