На Вінниччині кожен охочий зможе дізнатися, скільки коштів витрачається на ремонт доріг місцевого значення. Інформацію відкриють на підставі меморандуму між облдержадміністрацією і Національним секретаріатом CoST.

Обласна влада надала згоду на розкриття даних у рамках співпраці з Ініціативою прозорості CoST. Отримати їх можна буде за посиланням portal.costukraine.org. Інформація надаватиметься на всіх етапах реалізації проектів — від прийняття рішення до завершення робіт, а також гарантійного терміну експлуатації дороги. Як зазначалося під час підписання меморандуму, частина даних завантажуватиметься автоматично з порталу публічних закупівель ProZorro, решту вноситимуть самостійно розпорядники коштів. Інформацію надаватимуть у зручній, доступній і зрозумілій для широкого загалу формі з візуалізацією на карті України.

— Веб-портал «Прозора інфраструктура» стане ще одним інструментом для моніторингу та контролю за ефективністю використання коштів, —зазначив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Це також важливий запобіжник для корупційних схем.

Нині на Вінниччині нараховується понад 7,5 тисячі кілометрів автомобільних доріг місцевого значення.

В Україні Ініціатива CoST розпочала свою активну роботу у 2015 році. До неї приєдналися шість облдержадміністрацій — Вінницька, Львівська, Тернопільська, Сумська, Полтавська та Чернівецька, а також Київська міська держадміністрація, «Укравтодор» та ДП НЕК «Укренерго».