На Луганщині в рамках протидії наркозлочинності створено поліцейську «гарячу телефонну лінію». Кожен може поінформувати правоохоронців про осіб, які, можливо, займаються збутом наркотичних речовин, про ймовірні місця «закладок» з наркотичними та психотропними препаратами тощо. Тільки за добу надійшло кілька важливих для поліцейських дзвінків. Один з місцевих мешканців, зокрема, знайшов у під’їзді будинку «закладку» з наркотиком. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група, зілля вилучено. Нині триває комплекс заходів щодо встановлення його збувача.

Днями співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУ НП в області спільно зі співробітниками відділу протидії кіберзлочинності задокументували протиправну діяльність групи осіб, які через Інтернет торгували наркотиками. За допомогою телеграм-бота вони безконтактно, використовуючи схованки, збували метадон та небезпечну психотропну речовину PVP. У підозрюваних вилучено 10 тисяч доз наркотиків, мобільні телефони, ноутбуки, планшети, банківські картки та кошти, отримані від збуту наркозасобів.

Отримавши активний супротив від громадськості та поліції, розповсюджувачі наркотиків вдаються до різних заходів, аби не втратити «аудиторію». Останнім часом мешканці багатоповерхівок Сєверодонецька почали знаходити у своїх поштових ящиках візитівки з координатами сайту в Інтернеті, де можна замовити зілля.

Правоохоронці продовжують проводити роботу, аби побороти таке соціальне зло, як наркоманія, тож і надалі сподіваються на активну громадську підтримку.