Фото надано міськрадою.

У суботу, незважаючи на похмуру й дощову погоду, запрацювала Закарпатська дитяча залізниця. Слід одразу ж наголосити: вона — один із символів міста над Ужем, бо це не тільки унікальна атракція, а ще й найкоротша вузькоколійка в Україні.

Під час офіційного старту літнього сезону нагадали: в обласному центрі вперше її запустили в 1947-му. Відтоді в теплу пору року залізниця діяла без перерви 62 роки, проте в 2009-му через брак фінансування її закрили. Відновили тільки в 2016-му, до 25-річчя проголошення незалежності України завдяки очільнику ОДА Геннадію Москалю та тодішньому керівнику Львівської дирекції «Укрзалізниці» Іванові Грунику.

Традиційно, рейси у перший день роботи вузькоколійки для дітей та їхніх батьків безплатні. А ось розважатися на цій оригінальній атракції, повідомляють з прес-служби міськради, зможуть і ужгородці, і гості до кінця літа.

Розділити радість з малечею на офіційний старт літнього сезону-2019 завітали в. о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, заступник міського голови Ужгорода Ігор Фартушок, начальник Ужгородської дирекції залізничних перевезень Олександр Пушкаш, голова дорожньої профспілкової організації регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Ярослав Афтанас.