Учора радіостанція радикального руху ХАМАС у Секторі Гази повідомила про припинення вогню, а ізраїльська армія оголосила про зняття обмежень для жителів півдня країни. Ці заяви прозвучали на тлі раптового припинення жорсткого обміну вогнем між ізраїльською армією та бойовиками ХАМАС, який тривав протягом вихідних.

Під час загострення з території Сектору Гази було запущено сотні ракет у бік Ізраїлю, тоді як ізраїльська армія відповіла авіаударами по десятках цілей в Газі, інформує DW. Палестинські медики повідомили про 23 загиблих унаслідок авіаударів. З ізраїльського боку загинуло четверо осіб.

Єгипетські посередники та представники ООН ведуть переговори щодо перемир’я.

Відповідальність за частину ракетних атак на Ізраїль взяло на себе угруповання «Ісламський джихад», союзник правлячого у Секторі Гази руху ХАМАС, повідомляє DW.

«Ізраїльтяни та палестинці мають жити в мирі та спокої. Закликаємо до негайного припинення обстрілів та деескалації ситуації. Прикро, що зазначені обстріли відбулися після Дня пам’яті жертв Голокосту та напередодні початку священного для всіх мусульман місяця Рамадан», — йдеться у заяві МЗС України, розміщеній на сайті відомства. «Україна рішуче засуджує масовані ракетні обстріли, яких зазнали населені пункти півдня Ізраїлю із Сектора Гази впродовж останніх днів. Неприпустимо, коли цивільне населення стає заручником тих сил у Секторі Гази, які продовжують практику насилля і терору, наражаючи тим самим на небезпеку і жителів Ізраїлю, і власних мешканців», — сказано в заяві.

Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine (Facebook)