У столиці, в актовому залі Українського фізико-математичного ліцею КНУ ім. Т. Шевченка, яблуку ніде було впасти. Хоча подія відбувалася в суботу, вільний від занять вечір. Але народу — учнів нинішніх і минулих років, викладачів — у приміщення набилося чимало, тому місць усім, на жаль, не вистачило. Не врятували й приставні стільці — комусь довелося постояти. Але ображених не було, адже очікування виправдалися — глядачі побачили-таки «Голого короля». Вистава за мотивами Євгена Шварца відбулася з аншлагом, з квітами й під оплески. Втім, як і всі постановки «Театру без декорацій» (а їх — понад шістдесять), який ось уже 36 років діє при цьому навчальному закладі, збирає фізматівців різних поколінь і на сцені, і в глядацькій залі.

Цього вечора сталося те, що мало відбутися в добрій казці. 

Принцеса, попри підступ фрейлін і свого батька, вийшла заміж за коханого свинопаса, а екс-наречений, правитель сусіднього королівства, залишився ні з чим і в дурнях.

Але життя пише й складніші сценарії. Багато випускників УФМЛ, здобувши гідну освіту, роз’їхалися працювати містами і країнами. А такі постановки — ще й гарна можливість для колишніх однокласників зустрітися й поспілкуватися. Як тут не згадати, що мистецтво об’єднує.

Фото автора.