Про це заявив під час Київського єврейського форуму заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, заступник керівника міжпарламентської групи дружби Україна — Ізраїль Сергій Алєксєєв (на знімку ліворуч), інформує прес-служба «Солідарності».

За його словами, на форумі політики та громадські діячі з України, США, ЄС та інших країн вивчають досвід України у боротьбі з антисемітизмом і вважають його важливим для всіх.

«В Україні, в порівнянні з тими ж країнами Заходу, один з найнижчих рівнів антисемітизму, чому сприяла зважена державна політика. Тому ми готові ділитись нашим досвідом у боротьбі з ксенофобією та антисемітизмом», — сказав С. Алєксєєв.

Водночас парламентарій відзначив, що для України дуже важливий досвід Ізраїлю у розбудові країни в умовах безперервних військових дій та захисту своєї території. Тому, на його думку, обмін досвідом між країнами важливий для обох сторін.

«Ситуація в Ізраїлі та Україні дуже схожа — обидві країни фактично перебувають у стані війни, обидві країни бачать своїми стратегічними цілями членство в ЄС і НАТО. Тому для нас дуже важливий ізраїльський досвід, багато з якого можна застосувати в Україні», — зауважив Сергій Алєксєєв.

Фото зі сторінки Сергія Алєксєєва у Фейсбуці.