Так народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», член Комітету з питань охорони здоров’я Костянтин Яриніч прокоментував результати впровадження медичної реформи, зокрема, у сільській місцевості.

«Багато критики довелося вислухати під час підготовки нашим комітетом внесеного Президентом України Петром Порошенком законопроекту «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості». «Про яку якість і доступність медицини у селі може йти мова, коли не залишилось практично жодного ФАПу?» — казали знавці. «Яку телемедицину ви збираєтесь впроваджувати, якщо в селі немає не те що Інтернету, а й елементарного зв’язку?» — не зупинялися фахові спеціалісти», — розповів парламентарій.

Народний депутат, як повідомляє прес-служба БПП, на прикладі Кіровоградської області доводить, що за ті півтора року, як прийнято Закон, вже є значні результати.

«З цього часу в області (Кіровоградській. — Ред.) збудовано та введено в експлуатацію 18 нових сільських лікарських амбулаторій. Кожна амбулаторія забезпечена новітнім медичним обладнанням, сімейні лікарі — службовим житлом, автомобілем та гідною оплатою праці. А впроваджена система телемедицини вже сьогодні дає змогу майже 60 тис. жителям сільської місцевості отримувати дистанційне консультування лікарів обласного (третинного) рівня, не відвідуючи при цьому обласний центр!

Конкретними щоденними справами ми доводимо, що позитивні зміни в охороні здоров’я можливі. Як народний депутат-лікар й надалі робитиму все від мене залежне для їх подальшого успішного втілення!» — наголосив Костянтин Яриніч.