Його подробиці просто шокують. Ось дослівна цитата з розповіді матері шестикласника загальноосвітньої школи села Дніпряни, що під Новою Каховкою, котра звернулася на «гарячу лінію» регіонального штабу з протидії булінгу (її поширила прес-служба Головного територіального управління юстиції області):

— Ми живемо в селі Корсунка. Тому після занять у школі моя дитина ще годину чекає на автобус.

У п’ятницю, 12 квітня, мій син після уроків був у школі. У той же час поруч із ним почали штовхатись кілька інших учнів. Мій син відкривав пляшку з водою, його штовхнули, і він пролив її на одного з хлопців. У цей час до мого сина підійшов учитель фізкультури й голосно запитав, навіщо він облив водою. Не дочекавшись пояснень, учитель вдарив мого сина по потилиці й зі словами: «А тепер і тебе намочимо», — потягнув мою дитину до вбиральні. Слідом за ними побігли хлопці. У вбиральні вчитель фізкультури намагався макнути мого сина в унітаз, дитина опиралась. Після кількох спроб вчитель вдарив дитину кулаком у живіт.

Це стверджує жінка. Втім, спілкуватися із журналістами вона тепер не бажає і заборонила робити це синові.

Зараз у школі Дніпрян працює комісія, перевірку обставин конфлікту веде й поліція. Викладач фізкультури з себе вини не знімає, але переконує, що до знущань не вдавався.

Андрій Анатолійович, зауважимо, у педагогіці аж ніяк не початківець. Фізкультуру він викладає понад двадцять років, був переможцем міського етапу конкурсу «Вчитель року», сам виховує двох дітей. Колеги його поважають і ніколи не бачили й не чули, щоб цей педагог ображав учнів.

Що це було — цькування чи просто емоційний «сплеск» з боку підлітків та їхнього наставника, визначить поліція. Начальник Головного територіального управління юстиції Костянтин Хутковський пообіцяв особисто проконтролювати, як розвиваються події, аби права дітей у цій ситуації було захищено.

Херсонська область.

Ілюстрація з відкритих джерел.