Лідер депутатської фракції Радикальної партії Олег Ляшко вважає, що причиною відключення гарячої води у мешканців багатоквартирних будинків в багатьох містах України є те, що місцеві теплокомуненерго не можуть розрахуватися за газ з НАК «Нафтогаз України» через недолуге рішення Кабміну.

«Причина відключення гарячої води для мешканців Києва, Чернігова, Львова, Рівного і багатьох інших міст — не міфічні «гідравлічні випробування теплових мереж», а постанова Кабміну № 867, за якою з 1 травня рівень розрахунків підприємств теплокомуненерго з «Нафтогазом» має бути не менше 90% (до цього був 78%), а також підвищення «Нафтогазом» цін на газ для теплокомуненерго до 11300 гривень за тисячу кубів», — написав Ляшко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Лідер Радикальної партії вимагає від уряду скасувати постанову № 867, а також встановити економічно обґрунтовані ціни на газ.

«У Європі вартість газу за останній рік постійно падає, а в нас зростає. Жодних економічно обґрунтованих підстав для цього немає!» — заявив політик.