Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати не тільки позиції ЗСУ, а й мирні населені пункти. Так, за даними штабу ООС, за добу (на 7.05) збройні формування РФ 12 разів порушили режим припинення вогню, з них тричі — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів 120-го калібру. З цієї само зброї ворог двічі бив по селу Троїцьке Попаснянського району. На щастя, минулося без жертв.

«Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь», — йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

А від початку вчорашньої доби до обіду противник чотири рази відкривав вогонь по наших позиціях: двічі із гранатометів калібру 120 мм поблизу Авдіївки, з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї — біля Гнутовово, із стрілецької зброї — поблизу села Богданівка. Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранень.

Російське окупаційне командування провокує загострення ситуації на лінії бойового зіткнення. За даними української розвідки, особливу увагу ворог приділяє застосуванню снайперських підрозділів для завдання втрат особовому складу ООС. Крім того, за інформацією ГУР МОУ, із РФ на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей прибули спеціально сформовані групи снайперів однієї з російських приватних військових компаній для виконання «особливих» завдань на лінії зіткнення, серед яких — провокаційні обстріли позицій своїх військ для звинувачення українських підрозділів у веденні вогню.