Як повідомляє «Радіо Свобода», 97 із видалених сторінок були частиною мережі, ціллю якої була винятково Україна.

«Особи, які займаються цією діяльністю, керували фейковими обліковими записами, щоб запускати сторінки та групи, поширювати їхній контент і збільшувати залучення, а також залучати людей до позаплатформенного домену, який об’єднав різноманітний веб-вміст. Вони часто публікували місцеві та політичні новини про військовий конфлікт на сході України, російську політику, політику в Європі, в Україні та сирійську громадянську війну», — розповіли представники Facebook.

Загалом було видалено 62 Facebook-акаунти, 10 сторінок та 25 груп. До прикладу, на одну з видалених сторінок було підписано майже 34 тисячі акаунтів. Майже 86 тисяч акаунтів долучилися до принаймні однієї із пропагандистських груп.

Додатково було видалено ще 21 сторінку у Facebook та Instagram, які стали частиною малої групи, координованої з Росії, що фокусувалася на Австрії, країнах Балтії, Німеччині, Іспанії, Україні та Великій Британії, повідомляє «Радіо Свобода».

Тільки в березні корпорація Facebook видалила  більше ніж 2600 акаунтів у соціальних мережах Facebook і Instagram, запідозривши їх у розсилці спаму і в «скоординованій неавтентичній поведінці». 1907 сторінок, груп і акаунтів мали стосунок до Росії.

Фото із сайту techcrunch.com