На Буковині виникла загроза стихійного лиха. На багатьох річках та водоймах Чернівецької області після тривалих злив, у тому числі в горах, створилася ситуація, яка загрожує руйнуванням мостів, берегоукріплюючих споруд, прилеглих доріг та іншої інфраструктури. Передусім це стосується підняття рівня води у річці Черемош у межах сіл Мілієве та Банилів Вижницького району, що створило загрозу прориву захисної дамби. Це ще й може призвести до затоплення домогосподарств та сільгоспугідь.

На місці постійно працює поліція спільно з рятувальниками та аварійними бригадами. Чим може допомагає місцеве населення, яке долучилося до укріплення дамби. На жаль, майже 40 метрів дамби вже ушкоджено.

Оперативно на свій виборчий округ виїхав народний депутат України Іван Рибак. Ознайомившись із ситуацією, він взяв участь у засіданні обласної Комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася у Чернівцях. Під час обговорення ситуації зі створення загроз водним та гідрологічним об’єктам унаслідок стихії, було наголошено як на необхідності оперативних заходів на ділянці руйнування дамби на річці Черемош, поблизу населених пунктів Банилів, Мілієве, Іспас, так і на прийнятті невідкладних рішень щодо їх фінансування.

«Відсутність коштів для негайного вирішення проблеми може призвести до збитків у десятки, навіть сотні мільйонів гривень, тому потрібно поспішати. Маю надію на найшвидше вирішення питання. Зі своєї сторони підготував з цього приводу відповідне звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана», — заявив народний депутат.