Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.

Комфортна одноповерхова будівля для десятьох дітей. У ній — п’ять спалень, кухня та велика зала. На подвір’ї — клумба і майданчик для ігор. Такі умови створюють на Дніпропетровщині для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Їхнім вихованням займатимуться педагоги й психологи. Новаторський проект нині втілюють у чотирьох населених пунктах області.

«На зміну інтернатам в Україні створюють малі групові будинки. Це заклади сімейного типу. Вихованці таких будинків зможуть отримати всі навички, необхідні для подальшого життя. Вони навчатимуться у загальноосвітніх школах, обиратимуть гуртки за інтересами, — розповів Валентин Резніченко. — Нині в області зводимо чотири такі будинки».

На новий заклад очікує і Раївська сільська об’єднана громада Синельниківського району.

«У будинку виховуватимуться 10 дітей. За порядком у домі вони слідкуватимуть самостійно. Допомагатимуть вихователі, кухар і психолог», — розповіла в. о. директора Раївського малого групового будинку Ніна Калашнікова.

«Я сама виховувалася в інтернаті. Точно знаю — у родині краще. У такому будинку будуть умови, наближені до домашніх», — поділилася мешканка Раївки Ірина Маслова.

Малі групові будинки зводять також у Петриківці, Богданівці та Солоному.

Вл. інф.