Дорогі співвітчизники!

Традиційно у другу неділю травня Україна разом із більшістю країн відзначає День матері. У цей чудовий день всі українці вітають своїх найдорожчих, любих матерів.

Мати — найважливіша та найближча людина для кожного з нас. Мати — втілення сили життя й безмежної жертовності, любові і заступництва для кожного.

Символічно, що цьогоріч День матері збігається у християн східного обряду з церковним днем шанування жіноцтва — Неділею жінок-мироносиць. У цю неділю ми, українці, вшановуємо всіх жінок.

Мати — це неймовірне, особливе героїчне покликання. Тож цього дня висловлюю свою найглибшу вдячність і шану всім українським матерям!

Дорогі друзі! Закликаю цього дня відвідати рідних матусь, або ж зателефонувати до них, привітати і подякувати їм. Згадаймо нашу єдину і любу матір у щирій молитві. Пам’ятаймо все те добре і вічне, чого нас навчила мама — мудрості, людяності та традицій.

Окремо хочу цього дня згадати про героїчних матерів наших українських воїнів. Багато з них не дочекалися своїх дітей та чоловіків з фронту битви за незалежність України. Дякую вам за ваш материнський подвиг! Дякую вам за ваших самовідданих синів та дочок, за те, що виховали героїв-захисників. Ваші діти здійснили подвиг — вони поставили своє служіння Батьківщині понад усе, поклавши за євангельською заповіддю своє життя за друзів і близьких своїх.

Слава українським матерям!

Зі святом вас, рідні!

Андрій ПАРУБІЙ.