За добу (на ранок 13.05) російські найманці 16 разів порушили режим тиші, з них один раз — із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. Ворог також гатив із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник бив із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Авдіївки, Гнутового, Кам’янки, Новотроїцького, Талаківки, Богданівки, Старогнатівки, Гранітного, Лебединського.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу Кримського, Новотошківського, Зайцевого.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців дістали поранення, ще один воїн був травмований у результаті вибуху ворожої мінометної міни. На кожен обстріл загарбники отримали адекватну відповідь. За даними розвідки, двох окупантів поранено.

Терористи на Донбасі вже вкотре порушили взяті на себе зобов’язання щодо відведення важкого озброєння. Цього разу зафіксовано скупчення танків на околицях Донецька.

«Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували 14 реактивних систем залпового вогню, 12 танків, 7 самохідних гаубиць та 13 буксируваних гаубиць, а також 3 зенітні ракетні комплекси на полігоні поблизу окупованого Міусинська. Поряд з населеним пунктом Шимшинівка спостерігачі помітили 12 танків, ще 24 ворожі танки зафіксовано поблизу Круглика. Також поблизу населеного пункту Покровка, що на схід від Донецька, спостерігачі зафіксували щонайменше 5 танків Т-72», — зазначили в прес-центрі ООС.