Столичні активісти влаштували «Зелений марафон» на Поштовій площі. Ініціатором екоакції став Київський молодіжний центр. Підтримати юних активістів вирішили члени ще майже двох десятків молодіжних громадських організацій екологічного спрямування. За словами проектного менеджера Київського молодіжного центру Артура Маліновського, для популяризації акції вони запросили також українських блогерів, моделей, акторів серіалу «Школа».

«Дехто вважає екозаходи чимось модним, але ми робимо це тому, що бачимо реальний стан справ. Головна наша мета — закликати якомога більше людей самостійно змінювати щось у цій країні», — розповіла нам одна з організаторок марафону Поліна Музика.

Стартував марафон із масового прибирання сміття на Володимирській гірці уздовж лінії фунікулера. Охочих допомогти виявилося немало. Навіть діти, одягнувши рукавички, робили столицю чистішою. Якихось чверть години — і на паркову зону приємно глянути.

Після прибирання на учасників чекав екоярмарок, на якому члени громадських організацій провели міні-лекції про правила сортування сміття, вторсировину та поділилися простими екологічними лайфхаками. Зокрема, порадили відмовитися від одноразових стаканчиків на користь власної чашки та замінити поліетиленові пакети на сумки з природніх матеріалів.

Увечері організатори «Зеленого марафону» порадували учасників майстер-класами з йоги, аеробіки та бойових мистецтв від професійних тренерів. Закінчили акцію святковим концертом.

До речі, марафон відбувся у рамках еко-культурного фестивалю «Чистофест», що вже не перший рік об’єднує активістів зі всіх міст України.

Фото: facebook.com/greenmarafon