У неділю кандидат у мери мегаполіса від опозиційної Демократичної партії Муаммер Айдін заявив, що знімає свою кандидатуру з повторних виборів на користь Екрема Імамоглу. За його словами, він чесно переміг на виборах 31 березня, що й підтвердив спочатку ВВР, але потім Партія справедливості і розвитку вкрала в нього перемогу.

До речі, на виборах 31 березня Муаммер Айдін набрав понад 30 тисяч голосів виборців. А це чимало, тому що Екрем Імамоглу випередив свого опонента з Партії справедливості і розвитку Біналі Йилдирима всього на 13 тисяч голосів. І якщо хоча б половина прихильників Муаммера Айдіна проголосує 23 червня за Імамоглу, то перемога йому забезпечена.

Проти несправедливого та безпрецедентного рішення про скасування результатів виборів у Стамбулі виступили ще кілька невеликих партій Туреччини, які висували своїх кандидатів на пост мера. Вони дали ясно зрозуміти владі, що підтримують Екрема Імамоглу та закликатимуть своїх членів голосувати за нього.

Багато хто з політологів і журналістів, які висвітлюють перебіг нової передвиборної кампанії, вважають, що Екрем Імамоглу переконливіше переможе на нових виборах. А Партія справедливості і розвитку лише втратить довіру в народу прагненням усіма неправдами перехопити кермо контролю над Стамбулом. На думку багатьох, програвати з гідністю також треба вміти. А саме цього вміння Партії справедливості і розвитку й її лідерові й не вистачило.