Подружжя фермерів, 47-річного Едуарда та 42-річну Юлію, провели в останню путь у суботу у селі Шипинки на Вінниччині. Їх розстріляли на подвір’ї власного будинку.

За інформацією з камер відеоспостереження, вбивця діяв з особливою жорстокістю. До будинку прийшов о п’ятій ранку. Одягнутий був у камуфляжне вбрання з балаклавою на голові. Мав дві гвинтівки. Першим розстріляв господаря, який вийшов на подвір’я, бо почув стук у металеву хвіртку. Слідом з будинку поспішила дружина. Камера зафіксувала, як вона на сходах зупинилася і закрила лице руками. Вбивця обійшов її ззаду, націлив зброю і вистрелив у потилицю. Далі зафіксовано, як він виходить з сейфом на плечах.

Будинок фермера розташований на околиці села. Сусіди далеко. Ніхто не міг чути, що відбувається. Тіла вбитих виявили робітники, які вранці прийшли на роботу.

— За фактом убивства двох людей порушено кримінальне провадження за статтею 115 ч. 2 Кримінального кодексу України «Умисне убивство», а також ст. 187 ч. 4 «Розбій», — розповіла керівник відділу комунікації Національної поліції у Вінницькій області Анна Олійник. — Одна з версій — вбивство з метою заволодіння чужими коштами. Сейф знайдено за межами села. Він був порожній. Очевидно, там була значна сума коштів. До опитування мешканців села залучено значну кількість правоохоронців. Слідчі продовжують розслідування.

Один з місцевих, який давно знайомий з сім’єю фермера і його батьків, розповів «Голосу України», що в будинку також проживають батько і син Юлії від першого шлюбу. На той момент сина вдома не було, він поїхав до Києва. Батько має поганий слух, тому не чув, що відбувалося всередині і на подвір’ї.

У вбитого залишилися двоє дорослих синів від двох попередніх шлюбів. Співрозмовник стверджує, що у них з батьком гарні відносини. Називає чутками розмови про те, що хтось з них замовив убивство.

Фермерське господарство «Едем» Едуард створив у 2003 році. Відтоді займався вирощуванням яблук. Доглядав приблизно сто гектарів саду. Більшість землі орендував у місцевих власників паїв.

— Не треба було Едуарду озвучувати суму, за якою планував продати свій бізнес, — продовжує знайомий убитого. — Про це вже знають не тільки у нашому селі. Приїжджали деякі люди придивлятися до господарства «Едем». Кажуть, власник хотів за це два мільйони доларів...

До речі, у цьому само районі два місяці тому спалили автомобіль жінки-фермера. Зловмисників дотепер не знайдено. Факти нападів на підприємливих людей у сільській місцевості, на жаль, не поодинокі. Керівник ФГ «Едем» не єдиний, хто загинув від рук убивць.

Фото: vn.20minut.ua