Фото прес-служби міської ради.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко напередодні Дня матері зустрівся з матерями загиблих в антитерористичній операції воїнів. Очільник міста побажав кожній сім’ї розуміння того, що їхні сини віддали свої життя за майбутнє України, вільне від російської агресії.

Проте розмова стосувалася і сьогодення. Зокрема, матері цікавилися, чому загальмувалося питання про встановлення в Чернігові меморіалу захисникам України. Міський голова повідомив, що вже є деякі нові напрацювання та пропозиції, але потрібен час, щоб усе узгодити. «Було достатньо часу для того, щоб спільно, демократично та об’єктивно визначитися з пам’ятником. На жаль, не вийшло. Ті пропозиції, що були запропоновані, — досить сумнівні. Нові напрацювання є, але потрібен ще час», — зазначив Владислав Атрошенко.

Він також додав, що меморіал матиме елементи, що перегукуються з різними сторінками історії України, зокрема здобуття Черніговом магдебурзького права. Але у будь-якому разі проект обов’язково обговорюватиметься із сім’ями загиблих Героїв.