Бокс. За інформацією Sport Arena, чемпіон світу в легкій вазі (до 61,2 кг) за версіями WBA і WBO Василь Ломаченко (13-1, 10 КО) ділить свої гонорари з тренером-батьком Анатолієм Ломаченком навпіл. І це — ініціатива боксера.

Хоча в ієрархії професіонального боксу зовсім інша градація. Зазвичай тренер чемпіона отримує 10 відсотків з гонорарів свого підопічного. Принаймні, така система характерна для профі-боксу в США. А системи 50 на 50 — це виняток із правил.

З другого боку, Анатолій Миколайович займався спортивним вихованням сина з 6 років і його роль у тому, що Василь тепер є одним із найкращих боксерів сучасності, — основоположна.

За свій наступний бій проти Люка Кемпбелла українець може заробити 3 мільйони доларів. Але після виплати податків і відсотків своїй промоутерській компанії Top Rank, менеджеру Егісу Клімасу та команді залишається менш як половина. Далі ці гроші діляться між батьком і сином. Фактично Василь отримує тільки 25 відсотків від суми гонорару. Тобто за гонорару в 2 мільйони доларів Ломаченко-молодший заробляв 500 тисяч доларів.