На знімку: триває будівництво амбулаторії в Задубрівцях.

Фото автора.

 Невдовзі такий самий заклад з оснащенням для телемедицини відкриють у Рудниках цього само району. Надійшло фінансування і будівництво йде на повний хід.

Як повідомив народний депутат України Юрій Соловей, стартували будівельні роботи зі зведення амбулаторій у селах Верхній Ясенів та Голови Верховинського району. Незабаром найвисокогірніший район країни отримає два новітні медзаклади.

«Наша мета — нові сучасні стандарти в сільській медицині. Крок за кроком ми це робимо й робитимемо далі», — зауважив Юрій Соловей.

Нагадаємо, що два роки тому народний депутат ініціював візит урядової та урядово-парламентської делегацій на Гуцульщину за участю заступника міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка. Опісля було створено Косівський госпітальний округ. Тоді урядовців, парламентаріїв та заступника міністра охорони здоров’я Ковтонюка «прокатали» на полонину висотою 860 метрів у машині швидкої допомоги для того, щоб вони краще ознайомилися з реаліями гірської первинної медицини та враховували її особливості від час розрахунків фінансування медзакладів та сімейних лікарів у горах.

Івано-Франківська область.