На знімку: поліція затримала тільки 54 «тітушки», інші втекли, загалом їх було приблизно 300 осіб.

Фото з сайту управління Нацполіції у Вінницькій області.

Підрозділ спеціального призначення КОРД, управління Національної поліції у Вінницькій області використали для звільнення Вінницького консервного заводу, який силою захопили приблизно триста «тітушок».

Майже до 23-ї години понеділка 13 травня ц. р. поліцейські Вінниці звільняли територію консервного заводу. Перші автомобілі правоохоронців прибули до підприємства приблизно о 19-й. Їхніми діями керував начальник Вінницького міського відділу Нацполіції Сергій Синявський. На території підприємства перебувало приблизно триста молодиків. Крім поліцейських, рейдерам намагалися протистояти активісти, які зібралися біля заводу. За інформацією очевидців, територія була встелена камінням та уламками цегли. Їх кидали в людей з-за паркану «тітушки». На пропозицію залишити завод молодики не пристали.

Поліцейські взяли територію штурмом. Затримано 54 особи. Їх вивезли в автозаках. Доставили у поліцейські відділки.

— Вінницькою поліцією припинена спроба рейдерського захоплення підприємства, — повідомила керівник відділу комунікації обласної поліції Анна Олійник. — Для цього було залучено спецпризначенців та бійців підрозділу КОРД. Затриманих доставили до поліції для встановлення особистих даних та усіх обставин з подальшою класифікацією їхніх дій.

За даними сайту YouControl, Вінницький консервний значиться іноземним підприємством, належить одній з кіпрських компаній. Багато років не працює. Підприємство визнано банкрутом за позовом Пенсійного фонду та низки інших організацій і структур, яким заборгувало значні суми коштів. Перебуває у стадії ліквідації.

За неофіційною інформацією, найбільшу цікавість викликає не саме підприємство, а земля, на якій воно розташовано. Нібито її хочуть використати під забудову житла. Хто найняв «тітушок», з’ясовує поліція.