Фото Ігоря МАТВІЄНКА.

Це фотоконкурс у жанрі портретистики, заснований 2007 року. Тоді він був приурочений до 75-ліття патріарха фотографії Степана Назаренка, колишнього голови обласної організації Національної спілки художників. Організатор заходу — онук митця Андрій Назаренко. З надісланих 680 робіт з усіх областей країни та Автономної Республіки Крим відібрано 70 найкращих фотопортретів.

Посів перше місце й отримав золоту медаль Національної спілки фотохудожників Ігор Матвієнко із Запорізької області за роботу «Віддзеркалення часу» (на знімку). Друге місце та золота медаль Міжнародного фотографічного руху «Образ без кордонів» у Оксани Грінштейн із Дніпра. Третє місце, срібна медаль НСФУ — у Віталія Попкова із Кіровоградщини за роботу «Варейка». Отримала нагороду й франківська фотохудожниця Яна Стефанишин. Вона посіла четверте місце і отримала срібну медаль за портрет «Митець».

Конкурс має на меті продовження та розвиток кращих традицій національної портретної фотографії. Митці отримали призи й подарунки від спонсорів та співорганізаторів. Кожен учасник має каталог конкурсу.