Напередодні Дня Святого Миколая голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Віталій Мельничук (на знімку), котрий, як депутат обласної ради, є головою постійної комісії праці та соціального захисту, меценат Ростислав Поклітар, представники свободівського волонтерського центру Віталій Кадук, Василь Назарко, Олександр Журавльов та Вікторія Палієвська відвідали Нижньостанівецький психоневрологічний інтернат із гуманітарною допомогою.

За словами директора закладу Миколи Харини, з підтримкою волонтери нагодилися дуже вчасно. Бо якщо із запасом овочів та харчів першої необхідності ще критична межа не настала, то зимових курток, шапок, теплих светрів і шкарпеток та особливо теплих пледів не вистачає.
У цьому закладі мережі соціального захисту області нині перебувають 212 пацієнтів, значна частина яких частково або повністю втратили контроль над собою. Нечасто меценати, доброчинці та спонсори звертають увагу на потреби закладів соціальної сфери. Навіть депутати облради, які ще з початку своєї каденції закріплені за кожним із закладів, не завжди поспішають побачити місця, де живуть підопічні та пацієнти, і почути, чого вони потребують.
«Приїхавши до Нижньостанівецького психоневрологічного інтернату, ми, як і всі, хто його відвідує, відчули безвихідь людей, що втратили життєвий стрижень і покладаються лише на Бога, — розповідає Віталій Мельничук. — Відчули, що очима цих людей говорить із нами невимовна сила, тому, допомагаючи матеріально цим знедоленим, ми допомагаємо духовно стати на ноги своїй нації, собі...»
Волонтери-свободівці та керівництво Нижньо-станівецького психоневрологічного інтернату домовилися про встановлення постійного контакту. У разі потреби, крім здійснення регулярної волонтерської допомоги бійцям АТО та захисникам південно-східних кордонів України, свободівці долучатимуться до забезпечення потреб цього соціального закладу області.
Розвантаження привезеної гуманітарної допомоги.
Фото надано прес-службою ЧОО ВО «Свобода».
Фото bukіnfo.com.ua