Відкрився він показом комедійної зомбі-стрічки культового американського режисера Джима Джармуша «Мертві не вмирають», в якій знялися актори Білл Мюррей, Тільда Свінтон, Адам Драйвер, а також співачка Селена Гомес.

Цього року за «Золоту пальмову гілку» змагатиметься 21 фільм основної програми. Свої роботи представили такі кіноважковаговики, як Квентін Тарантіно («Одного разу в Голлівуді»), Педро Альмадовар («Біль і слава») та Терренс Малік («Приховане життя»).

Україна в конкурсних програмах представлена двома стрічками. В програмі «Особливий погляд», яка є другою за значимістю після основного конкурсу, побачать фільм «Додому» кримськотатарського режисера Нарімана Алієва — актуальна історія, пов’язана з долею кримськотатарського народу. А в програмі короткометражних фільмів — роботу Декеля Беренсона «Анна», що розповідає про самотню матір, котра живе в зоні воєнних дій в нашій країні, над якою працювали кінематографісти України, Ізраїлю та Великої Британії.

Також на фестивалі працюватиме міжнародний кіноринок Marche du Film, на якому Україна представлятиме свій національний павільйон. Цьогоріч його дизайн базується на візуальних образах Марії Приймаченко. Він матиме традиційний слоган — #UkraineIsYourDestination (Українавашепризначення).

Фото: blog.allo.ua