Ми — народні депутати України, члени делегації Верховної Ради України в Міжпарламентському Союзі (МПС), заявляємо, що в засобах масової інформації ширяться інформаційні атаки і неправдива інформація щодо Глави делегації на 140-й Асамблеї МПС, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Міжпарламентський союз є найстарішою міжнародною організацією. Участь у його Асамблеях є важливим елементом просування і захисту інтересів держави на міжнародній арені. У роботі 140-ї Асамблеї МПС брали участь парламентські делегації зі 163 країн.

Уперше за роки членства України в МПС українську делегацію на 140-й Асамблеї МПС, що проходила в Катарі, очолив Голова Верховної Ради Андрій Парубій. Уперше за ці роки українська делегація домоглася схвалення ініційованої нею Резолюції «Про неприпустимість використання найманців, іноземних бойовиків як засобу підриву миру, міжнародної безпеки, територіальної цілісності держав та порушення прав людини». Як відомо, російський агресор активно використовує проти України поряд із регулярними військами саме найманців, іноземних бойовиків і приватні військові компанії.

У своєму виступі на Асамблеї Голова Верховної Ради розповів присутнім про злочини путінської Росії на тимчасово окупованих територіях України і закликав Росію забрати свої окупаційні війська з України й перестати вбивати українських громадян.

Очевидно, що ініціаторам інформаційних випадів, у тому числі і в Росії, проти Глави української делегації на минулій Асамблеї МПС, не дають спокою успіхи української делегації в роботі останньої її сесії. Тому звертаємося до ЗМІ з вимогою припинити поширення неправдивої інформації про діяльність делегації Верховної Ради України в останній Асамблеї Міжпарламентського союзу, в тому числі — Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.