Фото з сайту ТОЦЗ.

Фахівці Шумської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості провели виїзні профорієнтаційні заходи в Тилявському та Жолобківському навчально-виховних комплексах та Рохманівській загальноосвітній школі, які розташовані на території Шумської об’єднаної територіальної громади, повідомляють на сайті Тернопільського обласного центру зайнятості.

«Вибір професії — важливий крок у житті учнівської молоді. Кожен прагне мати цікаву роботу, гарний заробіток, можливість реалізувати власний потенціал, побудувати кар’єру. Ми хочемо допомогти зорієнтуватись у складному лабіринті професій, уникнути помилок і розчарувань при виборі свого фаху», — розповіла начальник відділу активної підтримки безробітних Шумської райфілії ОЦЗ Леся Король.

Учні дізналися про послуги в профорієнтаційному форматі без відвідування служби зайнятості, використовуючи платформу Державної служби зайнятості «Моя професія: консультаційна мережа», та опрацювали основну формулу вибору професії «Хочу-Можу-Треба», класифікували професії за приналежністю до однієї з п’яти груп, розбирали ситуації, що стосуються професійного вибору, ознайомилися з чималим їх переліком та з’ясували, які навички та вміння треба мати для тієї чи іншої професії.