«Сума коштів, яку пропонується виділити для безпекової допомоги Україні, визначена в обсязі 250 млн доларів. Із зазначеної суми 50 млн доларів. пропонується спрямувати виключно для надання летальної зброї оборонного характеру, — повідомило Посольство України в США на своїй сторінці у Фейсбуці. — Документом передбачено, що зазначені кошти мають бути спрямовані також на реалізацію таких програм, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, логістичне забезпечення, розвідувальна підтримка збройних та безпекових сил нашої держави».

У подальшому документ мають затвердити Комітет з питань асигнувань, Палата представників і Сенат, після чого його передадуть на підпис президентові США.

Також стало відомо, що Державний департамент США передав на розгляд президенту Дональду Трампу та держсекретарю Майку Помпео другий пакет санкцій за справою застосування хімзброї в британському Солсбері, повідомляє «Голос Америки». Заступник держсекретаря Андреа Томпсон під час слухань у Сенаті в середу повідомила, що нові обмеження — частина розширеної стратегії стосовно Росії. 

Нагадаємо, що перший пакет набув чинності 27 серпня минулого року і запроваджував обмежувальні заходи на продаж Росії зброї, товарів і технологій певного призначення. Другий пакет, інформує «Голос Америки», може запровадити повну заборону на експорт в РФ американських товарів, обмеження імпорту російських товарів у США, зниження рівня дипвідносин між країнами, заборону на авіаперевезення державними компаніями.

Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США (Facebook)