Фото прес-служби Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Підтоплені домогосподарства і транспортні засоби, евакуйовані люди — такі наслідки сильних опадів.

Міські вулиці Івано-Франківська та багатьох населених пунктів Прикарпаття після вечірньої зливи перетворилися на озерця. Внаслідок сильних опадів в області підтоплено стічними водами дві адмінбудівлі, майже 330 житлових будинків, п’ять ділянок автомобільних доріг.

Підрозділи Управління ДСНС в області евакуювали вісьмох осіб із підтоплених осель і транспортних засобів, довелося відкачувати воду на кількох вулицях обласного центру, у Крихівцях, а також у Бурштині та селищі Войнилів.

Мобільні оперативні групи працювали в місцях виникнення надзвичайних подій. Через підняття рівня води в річці Павлівка значні підтоплення в селах Угринів та Ямниця Тисменицького району. Більшість мешканців самостійно залишили житло, кількох за допомогою автомобілів підвищеної прохідності евакуювали працівники пожежно-рятувальної служби. Водночас проводяться обстеження захисних споруд на річках та подворовий обхід, щоб уточнити наслідки стихії.

Для укріплення дамб комунальники завезли камінь та пісок. До робіт залучили військовослужбовців Національної гвардії, працівників аварійно-рятувальної служби.