Фото надано Аліною Жайворонок.

У Тернополі продовжують вшановувати матерів, адже одного дня для того, щоб висловити найдорожчій людині свої почуття, замало. Тернополянок поважного віку вітали квітами і запросили до Тернопільського центру дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка. Для понад сотні учасниць соціальної ініціативи «Єднання поколінь» підготували яскравий концерт і приємні подарунки.

Святкування розпочалося з привітання заступника міського голови Тернополя, ініціатора «Єднання поколінь» Леоніда Бицюри (на знімку). Він подякував учасницям за їхню щиру материнську любов і побажав здоров’я, добробуту, злагоди. «Місяць травень присвячений Богородиці, — зазначив він. — Україна завжди була під її захистом та омофором. Саме з молитвою до Богородиці ставали українські воїни до бою. Наша нація завжди несла в собі особливе тепло до матерів». Спільно з першою віце-міс Тернополя Юлею Мосейко та депутатами міськради Леонід Бицюра вручив подарунки від БФ «Єднання поколінь», а тернопільські митці підготували цікаву й насичену подорож у чарівний світ музики, хореографії та гуморесок.

Христина Касіян є учасницею соцініціативи вже півтора року. Жінка каже, що святковий концерт став для неї гарним часом у колі друзів. Традиційно зустріч «Єднання поколінь» завершилася чаюванням у холі центру дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка.