Фото зі сторінки Дениса Силантьєва у Фейсбуці.

Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує прийняти за основу законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних із народженням дитини (№ 10134).

Цими змінами пропонується вирішити питання одночасної державної реєстрації народження, реєстрації місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрації в електронній системі охорони здоров’я, реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб—платників податків тощо. На думку членів комітету, ця урядова ініціатива значно спростить життя мільйонів сімей із дітьми.

Водночас парламентарії вважають, що під час підготовки законопроекту до другого читання з нього потрібно вилучити всі норми, що не мають стосунку до надання послуг дітям, у тому числі норму щодо зняття з реєстрації місця проживання особи на підставі повідомлення територіального органу Державної міграційної служби, про припинення особою громадянства України або скасування рішення про набуття нею громадянства України.