Новообраний Президент Володимир Зеленський зі своєю HR-командою провів зустріч із представниками великих міжнародних рекрутингових і HR-агенцій та обговорив з ними можливу співпрацю в пошуку кадрів на низку посад у системі державного управління.

«Хочемо знайти нових талановитих людей, хороших фахівців, які поділяють наші цінності. Це не популізм, це — наша мета. І розуміємо, що знайти найкращих фахівців, які мають високі компетенції й орієнтовані на конкретні результати, не дуже просто. Тому хочемо запросити вас до співпраці в цій сфері, — зазначив Володимир Зеленський. — Маємо певну кількість кандидатур, наприклад, на посади очільників ОДА в різних областях України, але й тут нам потрібна допомога з інструментами адекватної оцінки цих людей. Тому що загалом хочемо провести прозорий конкурс на ці посади, знайти найкращих менеджерів, які прагнуть позитивних змін у своїх регіонах, мають стратегію розвитку та здатні залучати локальні й іноземні інвестиції». Під час зустрічі йшлося про головні критерії, яким мають відповідати претенденти. Це професіоналізм, знання регіону, авторитет у місцевих громад, доброчесність, хороша репутація, досвід управління системами такого рівня.

Раніше прес-служба команди Володимира Зеленського поширила повідомлення про те, що готова до консультацій з урядом для ухвалення рішень, які забезпечать тепло в оселях українців узимку. «Щоб мати достатню кількість газу на опалювальний сезон, нам потрібно запасатися вже зараз, коли ціна на паливо значно нижча, — йдеться в тексті, поширеному для ЗМІ. — Необхідно мати надійні джерела поставок, особливо на тлі того, що досі не визначено умови постачання газу з Росії до ЄС через Україну з 1 січня 2020 року». Водночас у майбутнього керівника країни розраховують на співпрацю з урядом і втілення виважених і вчасних рішень, узгоджених з ЄС, США та іншими партнерами.

Фото: www.rbc.ua