Елітний підрозділ українського війська оселиться... у дитячій оздоровниці. Командування морської піхоти ВМС України звернулося до депутатів Херсонської облради з проханням передати в оренду з правом наступного викупу колишній табір відпочинку «Білі крила» на чорноморському узбережжі біля курортного Скадовська.

У цьому таборі колись щоліта відпочивали вихованці комунальних сиротинців. Однак кількість інтернатів значно скоротилася, їх вихованців з числа сиріт також поменшало, і необхідність в утриманні табору відпала. Він кілька років стояв занедбаним і потроху розкрадався, тож пропозицію військових в органі місцевого самоврядування зустріли прихильно. Після обговорення, яке тривало з початку нинішнього року, та розгляду в комісіях депутати таки дійшли згоди. І на сесії проголосували за передачу «Білих крил» нашим захисникам.

Після реконструкції тут можуть розмістити цілий батальйон морської піхоти — вистачить місця і для казарм, і для тренувального полігона, і для місць відпочинку. До того ж морпіхи прикриють ще й чималу ділянку узбережжя від можливих «відвідин» агресора.