На Поліссі відкачують воду та оцінюють збитки від підтоплень. Адже тут пройшли сильні зливи. Наслідки стихії відчули мешканці Рокитнівського, Сарненського, Дубровицького, Зарічненського, Березнівського та Володимирецького районів. У Сарненському районі від негоди найбільше постраждали населені пункти Олексіївка, Клесів, Вири, Федорівка та Сарни, в Березнівському — частково домогосподарства Друхова та Зірного.

А ось у Рокитнівському районі, де ще місяць тому, щоб вгамувати лісові пожежі на кордоні з Білоруссю, просили дощів, тепер їм не раді. Стихія у ніч з 16 на 17 травня розгулялася тут не на жарт: лило так, що рівень води в місцевій річці Бунів піднявся на метр, а в деяких місцях і на півтора. Тож найбільше будинків підтопило в райцентрі Рокитне та сусідньому однойменному селі Рокитне (на знімку) — ті, що розміщені на березі річки або недалеко від неї.

За словами першого заступника голови Рокитнівської РДА Олексія Берташа, від великої води постраждали ще й села Томашгород, Єльне, Вежиця, Переходичі, Старики, Осницьк, Карпилівка, Кисоричі, Масевичі, для ліквідації наслідків стихії з резервного фонду район виділив 400 тисяч гривень. Це, звісно, невелика сума, тому звертатимуться по допомогу до держави та області. Адже велика вода перемила у двох місцях дорогу між селами Томашгород і Єльне, потребують ремонту і мости, що з’єднують північні села з райцентром.

— Ситуація, крім сіл Томашгород та Осницьк, стабілізується — вода спадає, річка Бунів поступово повертається у своє русло, — розповів Олексій Берташ.

Рівне.

Фото надано автором.