Доктор фізико-математичних наук, професор кафедри експериментальної фізики та інформаційних технологій СНУ Сергій Федосов разом зі студентами демонструє фізичні досліди. Того ж дня на сесії обласної ради вченого було відзначено обласною премією за заслуги в сфері науки та освіти.

Фото автора.

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки відбувся ярмарок «Фестиваль науки-2019». До участі у ньому долучилися провідні підприємства області: ТзОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ», «Торчин-Нестле», ТОВ «Ветело», мережа гуртівень «Пакко» і супермаркетів «Вопак» та інші.

— Хочу подякувати нашим співорганізаторам: підприємствам, обласному центру зайнятості, а також факультетам і всім, хто брав участь у реалізації цієї чудової ідеї — ЯрФесту. Щиро вірю, що захід сприятиме поєднанню науки та практики через розвиток інновацій, бізнесу та нашого університету, — сказав, відкриваючи захід, перший проректор університету Анатолій Цьось.

— Дуже добре, що факультети представили на ярмарку свої кращі наукові розробки, а ми запросили підприємства, аби безпосередньо поєднати науку та бізнес. Адже в бізнесі успіх досягається лише тоді, коли в команді працюють професіонали, які здатні впровадити чи розробити новації, — зауважив директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Науковці, які відзначилися особистими здобутками, а також ті, котрі підготували переможців наукових конкурсів серед студентів, були нагороджені подяками. Грамоти отримали й викладачі, які активно долучилися до організації та підготовки «Фестивалю науки-2019».

Під час заходу, який проводили в центрі Луцька, перед головним корпусом СНУ, студенти демонстрували техніку скандинавської ходьби, проводили цікаві досліди з фізики та хімії, майстер-класи з флористики та виготовлення іграшок із екологічної сировини, з розкладання намету та користування альпіністським спорядженням, із вуличних танців, малювання шаржів і портретів тощо.