За чотири місяці поточного року за сприяння служби зайнятості Тернопільщини було працевлаштовано 8 тисяч 509 осіб, з компенсацією роботодавцям витрат єдиного соціального внеску до праці стали 180 безробітних. А одноразова виплата допомоги з безробіття для організації підприємницької діяльності дала можливість 18 краянам відкрити власний бізнес. Тимчасовими заробітками забезпечили 1 тисячу 527 осіб, після чого 265 було працевлаштовано.

Загалом через службу зайнятості шукали роботу понад 25 тисяч осіб, з них 15 тисяч безробітних. Про це повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

«Понад 1,5 тис. безробітних проходили профпідготовку, з них 95,9% — під конкретні замовлення роботодавців. Завершили навчання 1 тис. 184, що дало можливість 1 тис. 114 з них знайти прийнятні місця праці. Також 38 особам видали ваучер на оплату навчання, з них 36 уже навчаються. На 1 травня 2019 року на Тернопільщині зареєстрували 8 тис. 944 безробітних, серед них 52,8% — жінки, 30,4% — молодь віком до 35 років, 46,8% — з вищою освітою», — розповів Василь Олещук.

У січні-квітні 2019-го майже 3,7 тис. роботодавців Тернопільщини подали у службу зайнятості повідомлення про 16,7 тис. вакансій. Серед них 8,9% — із заробітною платою, вищою від середньої по області, 26,5% — із мінімальною. На початку травня актуальними були 2 тис. 378 вакансій. Найбільший попит мали працівники робітничих професій: водії, трактористи, продавці, будівельники, кухарі, швачки, слюсарі, електрогазозварники. Також пропонували роботу професіоналам та фахівцям з досвідом роботи — бухгалтерам, медсестрам, менеджерам. Залишається потреба у підсобних робітниках, прибиральниках та вантажниках, контролерах енергонагляду та сторожах. У середньому по області на одну вакансію претендувало четверо безробітних, повідомили у відділі інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості.