На знімку: Дмитро Маглій.

Фото автора.

Дмитро та Марія Маглії із села Замостя Вижницького району Чернівецької області вже давно вирощують фазанів у вольєрах. А днями вони випустили 80 цих шляхетних птахів у живу природу на території Берегометського лісництва.

Фазани — птахи дикі, і Дмитро з Марією робили все, щоб підготувати їх до лісової вольниці. Годували, захищали від негоди, привчали до лісової їжі. Птахів намагалися утримувати в умовах, максимально наближених до дикої природи.

Тому головний мисливствознавець ДП «Берегометське ЛМГ» Андрій Марчук, який прийняв пернатих, переконаний, що птахи добре приживуться в дикій природі та згодом виведуть пташенят. А єгері зі свого боку подбають про їхнє подальше комфортне перебування на новій території, захистивши від можливого відстрілу браконьєрами. У лісі вже встановили годівниці для фазанів.

Буковинські лісівники й собі збираються випустити в природу ще й партію зайців, придбаних у сусідніх областях, але поки що утримуються, бо побоюються фермерів, котрі саме щедро обробляють поля хімікатами, не звертаючи уваги на флору та фауну. Про це розповів голова первинної організації УТМР села Недобоївці Хотинського району Микола Требик. На Хотинщині отрутохімікатами обробляють яблуневі сади, а це вже призвело до загибелі бджіл та деяких тварин. Тому випускати в природу цих малюків не поспішають, але тільки-но закінчаться дощі, а зайці підростуть, їх одразу ж спровадять до лісу.