Десятеро членів родин, які втратили в боях на Донбасі своїх синів, прийняв на оздоровлення та лікування Немирівський санаторій «Авангард» на Вінниччині.

Кошти на їхню реабілітацію виділено з обласного бюджету. «Державою не передбачено фінансування таких категорій громадян для лікування в санаторіях та оздоровницях, — каже керівник департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталія Заболотна. — Це ініціатива керівників області. Її підтримали депутати облради. Виділення коштів прописали окремим пунктом в обласній програмі підтримки учасників АТО, їхніх сімей та сімей загиблих.

— Усі ці люди пережили важку психологічну травму, — каже головний лікар Немирівського санаторію «Авангард» Петро Цвень. — Це ускладнило наявні захворювання, спричинило появу нових.

Галина та Микола Зулінські приїхали до Немирова з Вінниці разом з внучкою. Батько дівчинки Сергій Зулінський служив у 95-й бригаді. Захищав донецький аеропорт. Саме там обірвалося його життя. Олена та Олександр Мушти втратили сина Максима. На час загибелі у бою під Ясинуватою йому виповнилося тільки 25. Його первісток у нинішньому році піде в перший клас.

— Умови в санаторії надзвичайно комфортні, — розповідає Галина Зулінська. — Якби не фінансова підтримка, навряд чи зуміли б вибратися в санаторій. Це перший раз, відколи не стало Сергія, поїхали на відпочинок.

Так само за кошти обласного бюджету в «Авангарді» пройдуть курс оздоровлення вдови загиблих на Донбасі чоловіків.