Минулої неділі, 19 травня, під обід, до Служби порятунку «101» на Хмельниччині надійшло тривожне повідомлення про те, що в селі Черче Чемеровецького району сильні опади спричинили раптове підняття рівня води в місцевих річках. Через це на Смотричі в пастці опинилися 201 дитина та 53 дорослих. І їм потрібна допомога...

З’ясувалося, що надзвичайна подія виникла під час проведення обласного чемпіонату зі спортивного туризму серед учнівської молоді. Через значні опади річка, якою переправлялись учасники на інший бік, вийшла з берегів, перекривши їм можливість повернутися назад самотужки.

Щоб евакуювати дітей та вчителів у безпечне місце, бійці ДСНС організували канатну та човнові переправи. «Операцію ускладнювала сильна течія, що змивала все на своєму шляху. Проте рятувальникам вдалося евакуювати всіх учасників чемпіонату та педагогів, а також переправити все спорядження та особисті речі», — йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

Загалом унаслідок негоди, яка вирувала цими вихідними в регіоні, знеструмлено 71 населений пункт у 12 районах Хмельниччини. Крім того, було підтоплено вулиці, подвір’я та підвальні приміщення приватних домогосподарств. За добу рятувальники відкачали воду з підвальних приміщень і дворів 96 приватних домоволодінь. Роботи з ліквідації наслідків негоди в регіоні тривають.

Вл. інф.