Серед студентів різних років — Петро Демченко (у центрі), випускник 1970 року, який і нині працює в рідному коледжі завідувачем лабораторії.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Велика дружна аграрна родина вкотре зібралася в Немішаївському агротехнічному коледжі. 18 травня тут відбулося подвійне свято — День відкритих дверей для абітурієнтів і День зустрічі випускників. Студенти минулих років приїхали з різних куточків країни, щоб знову відчути щастя бути разом у приязній домівці. Серед випускників коледжу — агротехніки, ветеринари, механіки, фінансисти й не тільки...

Зворушливі миті зустрічей супроводжувалися піднесеним настроєм, що панував на головній площі. Скрізь відчувалася турботлива підготовка колективу навчального закладу.

Програма заходів передбачала: реєстрацію гостей, ознайомлення з творчими виставками студентів, концертну програму за участю місцевих колективів, зустрічі з керівництвом та викладачами коледжу й безліч приємного спілкування за щедрими столами.

Здається, що може бути спільного в людей, котрі здобували освіту з різних спеціальностей, навіть у різних століттях?! Звичайно — всіх нас об’єднують приємні спогади про навчання у Немішаївському агротехнічному коледжі.

Випускники розповідали про свої успіхи, ділилися життєвим досвідом. Згадували, як вчилися бути щирими, самостійними, відстоювати власну думку, любити науку, прагнути знань.

По-різному склалися долі, різних професійних та творчих вершин досягли, проте, поза сумнівом, можна сказати, що кожен у глибині душі зберіг вірність аlma mater і найкращі спогади про чудові роки студентської юності, про надійну дружбу чи перше кохання.

Із вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу Володимир Альохін. На свято він, мов справжній гетьман, заїхав на коні і з булавою.

Запалу святковому дійству задавав Володимир Альохін, директор ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж».

Володимир Ілліч зазначив, що приємно бачити випускників багатьох поколінь, які різні між собою за віком і світоглядом, проте сьогодні їхні дороги злилися в одну, яка повернула в студентські роки, до рідного коледжу. Він розповів про досягнення та поділився планами на майбутнє:

— Ми всі пройшли великий шлях, і стали тими, ким ми стали. У цей важкий час дуже важливо залишатися оптимістами, і я бачу, що наші випускники такими і є. Дуже приємно, що чимало випускників продовжують працювати в нашому коледжі. У нас сьогодні багато викликів, але ми продовжуємо працювати і розбудовуємо, покращуємо матеріально-технічну базу. Ми повинні рухатися вперед і дуже важливо, що маємо випускників, яким небайдужа доля рідного коледжу. Завдяки їхній підтримці проводимо численні ремонти, оновлюємо матеріально-технічну базу, виходимо на новий рівень якісного освітнього процесу...

Володимир Ілліч подякував усім випускникам за активну позицію і запросив частіше проводити такі зустрічі, продовжувати славні традиції коледжу.

Зі словами подяки до викладачів звернулися зі сцени випускники минулих років, пригадавши найкращі часи навчання. І зазначивши, що в коледжі за минулий період відчутно змінилася матеріальна база. Студенти зараз мають сучасний тренувальний комплекс, модерні навчальні лабораторії, кінноспортивну школу.

Гості свята прогулювалися рідним, проте оновленим коледжем, заходили до відремонтованих аудиторій, фотографувалися біля місцевого зоопарку, на містку бажань, на фоні доглянутих клумб та чудернацьких, власноруч зроблених скульптур.

Приємним подарунком для випускників стали виступи талановитих вихованців. Їхній голосистий спів та запальні танці нагадали колишнім студентам про роки молодості, проведені в стінах рідного навчального закладу.

Гості та студенти коледжу мали змогу скуштувати різноманітні сири, виготовлені на базі відділення «Технологія виробництва та переробка продукції тваринництва», насолодитися запашним медом зі студентської пасіки, а ще поласувати козацькими кулешами. Їх заправляли майбутні економісти, інженери, рибоводи, електрики... Кожне фахове відділення, а їх майже десять, готувало свою страву на вогнищі за особливим рецептом, додаючи туди гарний настрій і добрі побажання.

Почесні випускники Анатолій Радзіховський (1961 року) та Василь Сінько (1957 року) діляться кулінарними секретами приготування кулешу із третьокурсником Іваном Пилипенком.

Свято вдалося. Колишні випускники роз’їжджалися зі щирими обіцянками зустрічатися частіше, а юні гості — із мріями про вступ до Немішаївського агротехнічного коледжу.

Оксана ЛУЦЕНКО,

випускниця коледжу 1990 року.