На знімку: Володимир Гаразд, Руслана Гаврилків, Любомир Семанів.

Фото з архіву автора.

У Долині завершують впорядкування транспортної кільцевої розв’язки на дорозі державного значення Н-10 Стрий — Мамалига. Встановлено бордюри, острівці безпеки, дорожні знаки. Так тут реалізують проект організації дорожнього руху. Розробила і впроваджує заходи Долинська міська рада у співпраці зі Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Як повідомив долинський міський голова Володимир Гаразд, міська рада спочатку замовила дослідження щодо стану безпеки руху на згаданих ділянках шляхів. Власне, воно і лягло в основу проекту організації дорожнього руху. Після погодження зі Службою автодоріг та поліцією міська рада розпочала насамперед реконструкцію центрального кільця на дорозі Н-10, яке обслуговує величезні транзитні потоки.

У міській раді відзначають якісно проведені роботи підрядника — ТзОВ «ПБС». Для поліпшення видимості кільце понижено, ділянки дороги біля нього звузили, встановили бордюри. Завдяки цьому вдалося уникнути хаотичних паркувань, що були тут на острівцях безпеки.

Заступник міського голови Руслана Гаврилків розповіла, що провели благоустрій кільця та навколишньої території, посадили квіти. Тут буде додаткове освітлення, інформаційні знаки та відеокамери, щоб кільце стало безпечним і в темну пору доби.

Наступні кроки — будівництво ще одного кільця в районі центральної міської лікарні, влаштування острівців безпеки, пішохідних переходів. Далі — спорудження кільцевої розв’язки на Р-21 на повороті до села Мала Тур’я, де також встановлять додаткові об’єкти.

«Такі комплексні заходи дадуть змогу суттєво поліпшити безпеку на дорогах державного значення, де є величезний цілодобовий рух транспорту», — підсумував перший заступник начальника Служби автодоріг в Івано-Франківській області Любомир Семанів.