З них чотири рази — із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Ворог також обстрілював українських захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

«Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. На кожен обстріл противник одержав адекватну відповідь», — сказано в повідомленні. За даними розвідки Об’єднаних сил, 20 травня одного окупанта знищено, ще шість дістали поранення.

А вчора вранці російсько-окупаційні війська двічі відкривали прицільний вогонь на донецькому напрямку, одного військовослужбовця ЗСУ поранено. Про це повідомив на брифінгу спікер Міноборони Максим Праута.

«Станом на 12-ту годину російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь на донецькому напрямку. У результаті обстрілів від початку поточної доби одного військовослужбовця Об’єднаних сил з пораненням евакуйовано для надання медичної допомоги у військовий мобільний госпіталь», — сказав спікер.

Він уточнив, що вночі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Водяне. Крім того, з боку Верхньошироківського окупанти з кулеметів великого калібру вели вогонь по наших опорних пунктах біля селища Гнутове.

На кожен обстріл наші підрозділи дали адекватну відповідь, зазначили в МОУ.