На знімку: оновлений фасад нового корпусу.

Фото автора.

Майже 700 ліцеїстів сподіваються на новосілля вже на початку наступного навчального року

Другий корпус Космацького ліцею добудовують швидкими темпами. Уже оновлено фасад, проведено частину внутрішніх робіт. Є чорнова штукатурка, вентиляція, каналізація та освітлення, вікна і двері.

Загалом проектом будівництва передбачено робіт на 14 мільйонів гривень. Десяту частину цих коштів на умовах співфінансування виділила Космацька ОТГ. Решта — з державного бюджету.

«Від початку створення об’єднаної територіальної громади в 2016 році взяли собі за першочергове завдання домогтися фінансування на добудову школи. Її почали зводити ще 30 років тому. Діти тісняться в одному корпусі, а їх маємо з навколишніх населених пунктів та Космача (чи не найбільшого села країни) майже 700. Старе приміщення ледь не підпираємо, і там у неналежних умовах навчаються молодші школярі. Доводилося оббивати пороги столичних кабінетів. Спочатку уряд виділив кошти на придбання обладнання, опісля була перша черга фінансування. Дуже багато допоміг депутат від нашого виборчого округу Юрій Соловей. І влада нас почула», — розповідає голова Космацької ОТГ Дмитро Бербеничук.

Отож невдовзі одне з наймальовничіших сіл країни стане не лише привабливішим, а й місцем достойного здобуття загальної освіти. Горяни цінують допомогу влади, та й самі не дармують — допомагають своєю працею. Щоб Космач мав перспективу.