Фото та інформація Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.

У Запоріжжі розпочав роботу один із найбільших в Україні промислових форумів, що презентує новинки в галузях металургії, ливарних технологій, машинобудування, композиційних матеріалів, енергетики, електротехніки, автоматизації, IT-рішень та об’єднує серію науково-практичних конференцій, майстер-класів, практикумів, коопераційних зустрічей. Форум об’єднав п’ять спеціалізованих виставок: «Машинобудування. Металургія», «Литво», «Зварювання», «Електротехніка та автоматизація», «Композити та склопластики».

Захід проводиться у виставковому центрі «Козак-Палац» і триватиме три дні. У рамках експозицій демонструються: машини, механізми і технологічне обладнання, важке машинобудування, інструменти та оснащення, контрольно-вимірювальні прилади, електротехніка, гідравліка, верстати, технології зварювання, енергозбереження.

Серед головних тем виставки — цифрові технології та основи «Індустрії 4.0». Один із постійних учасників виставки — запорізька компанія «Тріада ЛТД» та національний університет «Запорізька політехніка» презентують спільний проект — нову навчальну технологію VR/AR власної розробки.

Під час урочистого відкриття було підписано Меморандум щодо створення центру «Індустрія 4.0», регіонального кластеру «Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування. Металургія» з метою впровадження якісно нового рівня співробітництва між ученими та учасниками промислових хайтек-секторів для розвитку промислового, інноваційного та експортного потенціалу Запорізької області.

Відкрила промисловий форум-2019 конференція «Цифрова економіка: МСБ на шляху до автоматизації». Захід організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу Запоріжжя, заснованим на базі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу. У програмі дводенної конференції: три дискусійні блоки, присвячені можливостям інноваційного розвитку, кібербезпеці та найкращим практикам промислової автоматизації. Запланована нетворкінг-сесія зі спікерами, візити на підприємства регіону, де успішно працює автоматизоване виробництво.