Перший заступник начальника ГТУЮ в області Тетяна Вовк, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра, директор школи-правового ліцею № 2 Інна Іванюк, заступник декана юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету Оксана Коваль.

Фото надано прес-службою ГТУЮ в Тернопільській області.

В обласному центрі представили всеукраїнський експеримент «Громадянська компетентність школярів», що його реалізовуватимуть на базі міської школи-правового ліцею №2. За словами директора закладу Інни Іванюк, саме в Тернополі створили ідею всеукраїнського форуму «Формула успіху правової держави очима дітей»: «Вже є чимало напрацювань, а відтак є надія, що саме тут зародиться платформа методики, форм, різноманітних прийомів навчання, що формуватимуть у дітей правосвідомість, громадянську компетентність, сприятимуть розвитку ідеї нації, її збереження та єдності».

Завершиться експеримент у 2023 році написанням концепції громадянської освіти школярів. «Упродовж п’яти років сформують модель, яку потім впроваджуватимуть на території України. Важливо, що саме в Тернополі сформується ця модель, яка буде враховувати досвід наших педагогів, юристів, теруправління юстиції і, безумовно, місцевого самоврядування, органів державної влади на місцях, щоб мати повноцінний стандарт підготовки громадянської компетенції школярів у всій Україні», — зазначив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Леонід Бицюра.

Долучиться до реалізації проекту і Головне теруправління юстиції в області. Перший заступник начальника управління Тетяна Вовк розповіла, що фахівці ГТУЮ вже не раз співпрацювали з органами місцевого самоврядування, навчальними закладами, проводили різноманітні флешмоби, ігри та конкурси, спрямовані на наймолодших членів суспільства, аби вони краще знали свої права та обов’язки. «Розробили багато розмальовок з вирізками із Конституції України. Презентуватимемо їх для учнів початкових класів. Дитина в ігровій формі вивчатиме свої права. І, разом з тим, розумітиме, що, крім прав, ми маємо обов’язки перед державою», — акцентувала Тетяна Вовк.