Учасники Третьої робочої зустрічі Генеральних секретарів парламентських адміністрацій Східного партнерства у Львові.

Фото прес-служби Львівської ОДА.

Другий день у Львові відбувається Третя робоча зустріч Генеральних секретарів парламентських адміністрацій країн Східного партнерства.

Перед засіданням у рамках відзначення Дня Європи перед обласною радою пройшли урочистості з нагоди підняття прапорів України та ЄС, в яких узяли участь представники Верховної Ради України — народний депутат України Микола Княжицький,

Перший заступник Керівника апарату Верховної Ради — керуючий справами Петро Боднар, а також генеральний секретар парламенту Грузії Гіві Міканадзе та генеральний секретар парламенту Республіки Вірменія Тігран Галстян.

«Дуже радий вітати на Львівщині добрих друзів та партнерів України, народних депутатів, усіх, хто завітав на Львівщину і святкує День Європи.

Європа давно на Львівщині. Дуже добре, що Європейський шлях закріплено в Основному документі нашої держави. Вірю, що ми будемо в Європі в якості повноправного її члена», — наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.
Оркестр Національної академії Сухопутних військ імені П. Сагайдачного виконав гімни України та Європейського Союзу, а також попурі популярних українських пісень.

Після урочистостей розпочалося засідання Третьої робочої групи Генеральних секретарів парламентських адміністрацій країн Східного партнерства, на якому обговорюють питання поглиблення співпраці та зв’язків з Європейським Союзом.

Регіональна мережа Генеральних секретарів була заснована в рамках Тбіліського меморандуму для посилення ролі парламентів між країнами Східного партнерства, для обміну думками і дискусій, щоб розвивати сильні політичні партії та надавати найкращі послуги і розвивати потенціал парламентів. Кожна країна має свій досвід, власні напрацювання, якими також ділиться з партнерами.

«Ми маємо майже 300 кілометрів спільного кордону з ЄС. Нас об’єднує прагнення жити у спільній Європі. Ми бачимо переорієнтацію бізнесу на ринок європейських країн. Ми бачимо велику активність з боку іноземних інвесторів. Наші проекти перемогли в рамках секторальної підтримки. І всі ці ініціативи відчуваються на регіональному рівні. Наші журналісти, блогери, бізнесмени, культурні діячі спілкуються між собою. Ми готові реалізувати багато спільних проектів, — підкреслив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Робоче засідання відкрив Перший заступник Керівника апарату Верховної Ради — керуючий справами Петро Боднар, який надав слово своїм колегам з Грузії та Вірменії.

Генеральний секретар парламенту Грузії Гіві Міканадзе вважає: це чудовий збіг, що учасники партнерства брали участь у святкуванні Дня Європи у Львові. Це тісно пов’язано з 10-річчям Спільного партнерства, і ці теми, досить вагомі для подальшого розвитку і дискусій, будуть позитивно впливати на інтеграцію наших країн в ЄС.

Він поділився думками з приводу покращення регіональної співпраці з європейськими партнерами.

Учасники Третьої робочої зустрічі Генеральних секретарів парламентських адміністрацій країн Східного партнерства під час першого робочого дня ознайомилися з доповідями про дослідницьку роботу для сильних парламентаріїв, про семінар із парламентського навчання і комунікації, а також із планами роботи на наступні роки.